Vaxira - RacotumomabVaxira – Racotumomab

Reprezintă un vaccin contra cancerului de plămân cu celule mari, apărut pe baza creării unui anticorp secundar contra altuia. Cunoscut și sub numele de Vaxira.

 

 

Acest tratament:

  • Induce un răspuns din partea sistemului imunitar al pacientului împotriva unei ținte moleculare cu specific canceros.
  • Blochează creșterea tumorii.
  • Incetinește avansarea bolii.
  • Crește șansele de supraviețuire ale pacientului.

În boli precum melanom, cancer de sân și plămâni, Racotumomab a fost capabil să declanșeze un răspuns imun specific, care a recunoscut și a ucis în mod direct celulele tumorale care exprimă neoantigenul printr-un mecanism de necroză oncotic. Acest tratament a fost aprobat în Cuba și Argentina.

Pentru tratarea pacientilor cu carcinom pulmonar in celule mari (CPCNP) aflati in stadii avansate(3b sau 4) cu raspuns clinic compatibil sau evolutie stabila dupa tratamentul  oncospecific de prima linie a chimioterapiei sau radioterapiei(mentenanta de schimb).

Vaxira a fost utilizat in tratarea a peste 500 de pacienti cu cancer pulmonar in stadiu avansat in diferite studii clinice si a fost foarte bine tolerat.

Gangliuosidul NeuGcGM3 este  un antigen tumoral specific ce poate fi intalnit in diferite tipuri de celule tumorale cum ar fi ;plaman san saumelanom ceaa ce constitiuie o tinta ideala pentru imunoterapia cancerului. Imunizarea pacientilor cu cancer pulmonar  (CPCNP) cu vacinul VAXIRAinduce productia anticorpilor Ab3 specifici isotopului IgG si IgM contra ganliosidului NeuGcGM3 capabili de a recunoaste acest antigen si provoca subtierea suprafetei tumorale (anticorpi cu capacitate citotoxica) VAXIRA deasemenea induce un raspuns al IFN-y specific gangliosidului NeuGcGM3.

In cazuri experimentale nonclinice VAXIRA induce activitate antimetastazica ,apoptitica si  anti-angiogenica tumorala.