Melagenina PlusMelagenina Plus

este un produs farmaceutic, dezvoltat în Cuba în urmă cu 20 de ani, care și-a demonstrat eficiența în cazul tratamentului pacienților diagnosticați cu Vitiligo.

Formula sa bazată pe un mix de placentă umană și/sau animală și clorura de calciu (CaCl2) stimulează reproducerea melanocitelor pe marginea sau în interiorul zonelor depigmentate. Melanocitele sunt celulele responsabile cu pigmentarea pielii.

Melagenina Plus se aplică pe zonele afectate pentru a stimula sau accelera producția de melanina care ajută pielea să se repigmenteze. Înainte de utilizare, pacientul trebuie să agite sticla, iar loțiunea se aplică direct pe zonele afectate. Pentru rezultate optime, loțiunea trebuie aplicată o dată pe zi, în fiecare zi la aceeași oră. În cazul tratamentului cu Melagenina Plus nu este necesară expunerea la lumina ultravioleta sau radiație infraroșie și, în același timp, pacientul trebuie să evite expunerea directă la soare.

La începutul tratamentului, pielea din zona pe care a fost aplicată soluția se va înroși ușor, după care va căpăta o culoare opacă, iar în cele din urmă pacientul va sesiza o repigmentare, similară cu condiția naturală a pielii sale. Melagenina Plus poate fi folosita de copii, de persoane în vârstă, dar și de femei însărcinate sau aflate la menstruație. Nu există efecte secundare grave asociate cu utilizarea produsului.

Vitiligo este o condiție a pielii ale cărei cauze nu sunt cunoscute, iar în cele mai multe cazuri vindecarea constă într-o ameliorare a depigmentării pielii. În ceea ce privește tratamentul cu Melagenina Plus, studiile arată că în 85% din cazuri, pacienții care au folosit produsul au reușit să stopeze efectele bolii la nivelul pielii.

Dacă tratamentul este aplicat în mod corespunzător, rezultatele se văd între 3 și 7 zile.