Cuba, o insula scaldata in soare cunoscuta pana nu demult doar pentru frumusetea plajelor sale , a romului si a trabucurilor unice in lume. In ultimii ani a devenit o destinatie importanta a turismului medical international , oferind intregii lumi accesul la tratamente unice in domeniul oncologic si imunologic , in centre de sanatate dotate la standarde internationale unde pacientii pot beneficia atat de atentia medicala oferita de personal cu inalta calificare cat si de o placuta vacanta intr-un cadru exotic , atractiv si reconfortant.

Inca din anul 2011 cand reprezentantii Labiofam Havana faceau cunoscut lumii intregi medicamentul homeopat Vidatox 30CH , un produs antitumoral si analgezic obtinut pe baza a 5 peptide din veninul unei specii de scorpion „ Rhopalurus junceus” specie endemica pentru aceasta regiune. Cuba se inscria in cursa pentru gasirea de noi remedii impotriva cancerului , boala care pe zi ce trece afecteaza un numar tot mai mare de persoane din intreaga lume.

Tot in acelasi an centrul de imunologie moleculara „CIM” , demara un interschimb academic impreuna cu Institutul pentru Cancer Roswell Park in privinta studiilor clinice a primului vaccin contra cancerului pulmonar „ CIMAVAX EGF” , urmand ca dupa 5 ani in 2016 , FDA sa autorizeze inceperea studiilor clinice a acestui produs unic in lume , pe teritoriul Statelor Unite.

In 2013 Centrul de inginerie genetica si biotehnologie din Cuba anunta un alt tratament revolutionar ce elimina necesitatea amputarii in cazul ulceratiilor piciorului diabetic.

Heberprot-p,ce avea sa devina primul tratament pentru aceasta afectiune ce reusea sa refaca tesutul afectat incepand din a treia saptamana de tratament, azi fiind inregistrat in peste 19 state din intreaga lume.

In anul 2015 Cuba a fost recunoscuta de catre O.M.S ca fiind prima tara din lume care reusea sa elimine transmiterea HIV de la mama la fat.

In prezent Cuba are in faza de studii clinice diferite vaccinuri pentru cancer de piele,prostata,pancreas cat si programe de studiu al sistemului imunologic traduse in programe de calitate a vietii.

Pe langa rezervatiile naturale pastrate neatinse de civilizatie, monumentele istorice, traditiile si ospitalitatea poporului cubanez, ultimele realizari din domeniul medical fac din Cuba o destinatie turistica si medical turistica ce atrage in fiecare an un numar tot mai mare de vizitatori din intreaga lume.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *